O stvaranju

Priča je počela prije deset godina, a počela je vrlo skromno – sa dva kista i nekoliko akrilnih boja te puno slobodnog vremena. Tijekom godina mijenjali su se materijali i uzorci, ali ljubav za stvaranjem ostala je ista. Boje su moja nepresušna inspiracija. Ono što radim vidi se na mojim rukama – uvijek zamrljane trenutno najdražim nijansama.

Kako nastaje Eli’s Fantasy nakit?

Prvi korak i nije baš vizualno dojmljiv i zanimljiv za nekoga tko bi gledao sa strane jer sastoji se od puno sjedenja za kompjuterom – smišljanje i crtanje novih oblika. Sljedeći korak je poprilično prašnjav – izrezivanje nacrtanih oblika laserskim strojem iz drvenih ploča. Sada slijedi priprema – lijepljenje iglica i ostalih metalnih dijelova, bojanje i lakiranje pozadine i premazivanje prednjeg dijela osnovnom bojom. I konačno, najljepši dio kada zapravo počinje moja uživancija – otvaraju se akrilne boje i ostalo je čarolija!

Stvaranje ogrlica izgleda potpuno drugačije i priznajem da trenutno najviše uživam u njihovoj izradi. Osim kistova za njihovo stvaranje potrebne su škare te igla i konac. Materijali u ovom procesu su raznoliki. Trenutno osim drva koristim prirodnu kožu, špagu, plastične cijevi i metalne dijelove. Ne radim nacrt već puštam da me materijal sam vodi i često budem iznenađena rezultatom!

Osim samog procesa izrade nakita, da bi finalni proizvod došao do vas, dio energija moram usmjeriti i u druge segmente kao što je marketing, fotografiranje, knjigovodstvo, nabavka materijala, pakiranje, slanje i jedan od dražih dijelova mog posla – tipkanje sa mojim kupcima.

Neki od vas unatoč mojim bezbrojnim dezenima i oblicima želite neke preinake u smislu najdraže boje ili nešto slično. Ispunjavam želje sve dok to ima moj završni pečat. Ne radim stvari koje mi se ne sviđaju pa ponekad želje ipak ostanu neispunjene. No, ponekad se iz takvih zahtjeva rodi i neka sasvim nova ideja i to je odlično!

Crtam i rezuckam od kada znam za sebe pa zaista nije čudo da sam to nekako uspjela učiniti svojim poslom. Stvaranje je čarobno – to je vrlo meditativno stanje. Ja, kist i moje boje u kombinaciji, otvaramo neku novu dimenziju postojanja.

Kroz ovih deset godina upoznala sam puno inspirativnih ljudi – kolega, suradnika i kupaca. Zahvalna sam svima, bilo na podršci, bilo na kritici. Najvažnije od svega je to što sam kroz posao probudila svoju žensku stranu – svoju kreativnost i ta probuđena snaga i dalje me tjera na nove izazove. Moj put promjene vidi se u nakitu kojeg stvaram – iz strogih geometrijskih formi prešla sam u nježnije, organske oblike i hvala vam na odličnim reakcijama!

Uživajte u surfanju i kupovini!

Jelena